Undvik vattenfläckar när de torkar – rengör på rätt sätt!


vattenfläckar

Ibland händer det när man helst inte vill, en fläck på tygsoffan, var kom den ifrån?

När du ska rengöra tyg är det viktigt att ta redan på var fläcken kom ifrån. Detta eftersom det kan vara olika metoder för rengöring beroende på typ av fläck. Är det fett, vatten eller kanske något med starka pigment i t.ex. rödvin. Det finns oftast lösningar för specifika fläckar men några saker gäller för alla typer. Innan du börjar rengöring är det viktigt att först dammsuga upp alla lösa partiklar ur tyget. Säkerställ därefter att ditt tyg tål tvätt med vattenbaserade produkter. Vissa tyger som innehåller t.ex. lin eller viskos är känsliga för vatten och kan orsaka nyansförändringar. Välj därefter rätt produkt för din fläck och följ bruksanvisningen.

Vid rengöring av tyg är det viktigt att alltid lämna en fuktig yttercirkel runt fläcken eller allra bäst, rengöra hela dynan ut till närmsta söm. Detta för att det ska torka jämnt och inte lämna några vattenfläckar/ringar när det har torkat. Efter rengöring och när det är torrt impregnerar du tyget med Textile Protection. Textile Protection skyddar mot fläckar och spill samt förenklar rengöring.

Är du osäker på något är du välkommen att kontakta vår kunniga supportavdelning. Du kan även prova att använda vår Problemlösare.