Blodfläckar eller andra svåra fläckar som vägrar försvinna?


Hur får man bort blodfläckar, kaffe eller annan smuts som håller sig fast i textilen? Blodfläckar kaffefläckar eller vin kan vara väldigt svårt att få bort när de väl har torkat och fastnat i textilen. Att gnugga och tvätta textilen hjälper i många fall inte, därför har vi kommit med en annan lösning som vi vill dela med oss av.

Hur gör man?

Vi arbetar med egentillverkade produkter och Stain Away är en av dessa, det är en fläckborttagning för textil som avlägsnar de flesta fläckarna (ej fettfläckar, använd istället Stain Remover).

Dammsug textilen noggrant före behandling och tryck fram skum på fläcken. Bearbeta ytan med en ren polyetersvamp utifrån och in mot fläcken (det är viktigt att inte gnida). Avsluta med ytterligare skum på fläcken. Lämna skummet på ytan och låt textilen självtorka helt.

Ifall fläcken inte har försvunnit upprepa då behandlingen ytterligare en gång.

Eftertvätta vid behov den bearbetade ytan som du fått en blodfläck på eller annan hård smuts, med Textile Cleaner, tänk på att fukta ut till närmsta söm för att undvika vattenfläckar när det torkar. Läs mer om produkterna här eller kontakta oss om du är osäker så hjälper vi dig.