Impregneringssprayer fria från PFAS


PFAS free

Just nu får vi väldigt många frågor om vi har PFAS i våra impregneringssprayer. Korta svaret är; Det har vi inte.

På Leathermaster Scandinavia är vi ständigt engagerade i att leda utvecklingen inom hållbar möbelvård med ett öga mot framtiden. Detta innebär att vi inte bara följer nuvarande standarder och lagstiftning utan strävar efter att förutse och agera på framtida utmaningar och krav. Ett tydligt exempel på detta åtagande är vårt beslut att göra vår storsäljare Textile Protection, vår läderimpregnering Natural Protection samt vår silikonbaserade Universal Protection, främst gjord för att skydda textiler utomhus, fria från PFAS (per- och polyfluorerade alkylsubstanser) – ett steg som togs för över ett år sedan och väl före eventuella lagkrav eller branschstandarder.

Denna förändring är ett resultat av vårt eget initiativ att minska miljöpåverkan och skydda konsumenternas hälsa. Medvetna om att PFAS-ämnen väntades bli föremål för striktare regleringar på grund av deras potentiella miljö- och hälsorisker, valde vi att agera tidigt för att säkerställa att våra produkter inte bara är säkra idag utan även i framtiden.

Våra PFAS-fria impregneringar är utformade för att erbjuda samma höga nivå av skydd mot väta, smuts och fläckar som våra kunder förväntar sig, men utan användningen av dessa omdebatterade kemikalier. Genom att ta detta proaktiva steg bekräftar vi vårt engagemang för miljö- och hållbarhetsfrågor samt visar vår förmåga att anpassa oss till en föränderlig värld, samtidigt som vi bibehåller den kvalitet och effektivitet som vårt varumärke är känt för.

Vi är stolta över att kunna informera våra kunder och återförsäljare om denna viktiga utveckling och fortsätter att sträva efter att vara i framkant av hållbar innovation inom möbelvård.

Har du frågor om hur vi arbetar med hållbarhets- och miljöfrågor kontakta Terese Hultén på terese.hulten@leathermaster.se