Fläckar på skinnsoffa


Fläckar på skinnsoffan kan verkligen grumla känslan på den. En skinnsoffa är inte bara en möbel, det är en investering i stil och komfort. Men det är också känt att fläckar och smuts kan vara en utmaning när det gäller att hålla soffan i gott skick speciellt om du har en soffa i anilinläder eller semi anilin. Vår Leather Soft Cleaner är en skonsam produkt som kan hjälpa till att ta hand om dessa fläckar och återställa skinnsoffans skönhet, känsla och karaktäristiska utseende. Här är några användbara tips för att effektivt hantera fläckar på din skinnsoffa med hjälp av denna rengöringsprodukt.

Börja med att identifiera vilken typ av fläckar det är du har fått i din soffa och  också vilken typ av läder din skinnsoffa är i. 

Innan du startar är det viktigt att identifiera fläckens natur och typen av läder på din soffa. Olika fläckar kräver olika rengöringsmetoder, är fläcken fettbaserad kan det hända att Leather Soft Cleaner inte räcker och du kan då behöva antingen Strong Effect Cleaner eller Clean Degreaser som drar ur fett ur läder och textil. Det är även viktigt att identifiera vilken typ av läder din soffa är i. Anilinläder är väldigt känsligt medans ett täckfärgat läder tål mer. Leather Soft Cleaner går att använda på alla typer av läder.  Dammsug ur soffan så du får bort smuts och damm innan du börjar rengöringen.

Få bort fläckarna

Börja med att skaka flaskan med Leather Soft Cleaner. Vät en svamp med produkten och krama fram ett skum. Badda på fläcken med svampen  Rengör därefter hela ytan ut till närmsta söm med lätta cirkulerande rörelser, detta för att undvika vattenringar när det torkar. Gnid inte!

När du är klar med rengöringen är det viktigt att torka bort den smuts du har löst upp på lädrets yta, använd en ren, luddfri duk och låt ytan torka.

Är fläcken fettbaserad kan Clean Degreaser vara den enda lösningen. Produkten sprayas på lädret och drar ut fettet ur det under tiden som den torkar till ett pulver. Efter några timmar dammsugs resterna upp och hela ytan eftertvättas med Leather Soft Cleaner på samma sätt som ovan. Var noga med att väta ytan ut till närmsta söm för att undvika vattenringar när det torkar.

Skötsel och Underhåll

För att hålla din skinnsoffa i bästa skick, använd Leather Soft Cleaner regelbundet som en del av din skötselrutin i kombination med Leather Protection Cream– en effektiv skydds- och underhållskräm för läder (ej mocka/nubuck). Krämen ökar slitstyrkan, tåligheten mot fläckar och spill, bibehåller lädret mjukt och smidigt samt förenklar rengöring.

Att hantera fläckar på din skinnsoffa regelbundet, och gärna så fort som möjligt, är avgörande för att bevara dess skick och skönhet över tiden. Med vårt Leather Clean & Protect kit, även kallat Maxi , har du ett komplett set för att rengöra och vårda din lädersoffa vilket förlänger livslängden på din möbel… och den blir bara snyggare och skönare med tiden.

Här kan du se hur enkelt det är att rengöra och vårda sin skinnsoffa.

Lycka till!

 

 

 

Kategori: Rengöring