Rengöra och olja in utemöbler i Teak


Utemöbler i Teak och Hard Wood ser ofta trötta ut och kan även vara lite mögliga efter vinterns förvaring. Att rengöra och olja in utemöbler i Teak är lätt och du får dem i mycket bättre skick med Outdoor Wood Cleaner och Chinese Wood Oil.
Så här gör du.

Starta med Outdoor Wood Cleaner, den är effektiv att rengöra impregnerat eller obehandlat trä så som Hard Wood, Teak m.m. Häll hela dunken i en hink med 1 liter vatten, sedan ska produkten svampas på träet, använd skyddshandskar och undvik kontakt med aluminium.

trärengöring

 

När Outdoor Wood Cleaner har fått verka i ca 10 minuter så använder du en grön Scotch Bright för att rengöra resten av stolen med. Träet har nu svettats ut det svartmögel och grönalger som finns på trätes yta och du ruggar lätt upp det med Scotch Brighten. När du är klar med rengöringen så sköljer du av stolen med vattenslang och låter den torka.

rengöring teak mögel

 

När träet torkat helt så oljar du in utemöbeln med Chinese Wood Oil. Du kan använda en duk eller svamp när du applicerar träoljan. Använd skyddshandskar för att skydda huden. Stryk ut oljan jämnt tills dess att träet inte längre absorberar och torka bort eventuellt överflöd.

olja teak information

 

Chinese Wood Oil finns också som praktiskt sprayflaska, så man lätt kommer åt vinklar och vrår. Skaka flaskan och spraya på ca 20 cm avstånd. Torka bort eventuellt överflöd. Tänk på att alltid bränna eller vattendränka använda trasor p.g.a. självantändningsrisken.

När du har oljat allt så låter du det torka och sen är det klart och utemöblerna har fått sig en rejäl uppfräschning.

Hela instruktionsfilmen om hur du gör hittar du här.

Lycka till!

Kategori: Före och efter, Rengöring, teak