Skötselprodukter efter dina behov – Térèse tipsar


Bli inte stressad av vårt stora utbud av skötselprodukter, vi leder dig rätt!

När jag började min tjänst här på Leathermaster Scandinavia insåg jag plötsligt hur mycket jag behövde som jag inte visste fanns och hur lite jag visste om möbelvård och olika skötselprodukter

Jag hade, som många säkert med mig, begränsat mig och mina inredningsval efter råd som; ”Nej, skaffa ingen ljus soffa, det blir så smutsigt med små barn” eller ”Ha kvar det trasiga soffbordet tills de har blivit större”. Med rätt skötselprodukter efter dina behov behöver du inte begränsa dig och du kan inreda långsiktigt och hållbart i stället för att möblera ditt hem efter ”så länge”-principen.

Här kommer mina 5 bästa tips på skötselprodukter som är ett måste för mig att ha hemma.

NR 1: Textile Clean & Stain Removal kit – Mitt absoluta måste-alltid-ha-hemma-kitClean and stain removal kit

Det spills lite här och det spills lite där. Kittet innehåller Textile cleaner, som oftast får bort de flesta fläckar men om det är exempelvis sylt, ketchup eller liknande är Textile Stain Away skötselprodukten jag väljer först. Kittet fungerar på alla textilier i ditt hem som tål vattenbaserade skötselprodukter. Har räddat mycket hemma hos mig.

NR 2: Textile Dry Shampoo

DryShampooEfter att jag började jobba på Leathermaster la jag in heltäckningsmattor i alla sovrum, bara för att jag visste att jag kunde. Textile Dry shampoo är, precis som det låter, ett torrschampo till textil. Det kan du använda på all textil, till och med fina antika silkesmattor. Jag brukar ha den på bäddmadrassen också för att snabbt fräscha upp. En toppenbra skötselprodukt att ha hemma om du vill att det ska bli fräsch enkelt och snabbt.

NR 3: Glass & Mirror Cleaner

Vår ammoniakfria glasputs som, förutom att den är riktigt bra, även luktar gott. Jag använder den på det mesta faktiskt just för doften

NR 4: Spray Wax

spraywax på bordEn skötselprodukt för obehandlat, oljat eller lackat trä. Har ett gammalt piano jag skyddar samt mitt obehandlade soffbord i trä som är väldigt känsligt mot spill. Enkelt och snabbt löst med Spray Wax och det lämnar ytan oförändrad.

NR 5: Outdoor Wood Cleaner

Denna skötselprodukt är till rengöring av utemöbler i trä, men fungerar fantastiskt bra på vintertrista altanen också. Blandas i hink och gör att mögel och grönalger svettas ur träet. Möblerna blir som nya och håller länge!

Terese HulténDetta var mina top 5 skötselprodukter hemma, men det finns ju många fler att välja på. Fundera på vad du har för material och utmaningar i ditt hem och vilka skötselprodukter som skulle förlänga livet på din inredning. Vi har ett brett urval av vård- ochskötselprodukter till de flesta ytor och material. Följ oss gärna på sociala medier på @leathermasterscandinavia för inspiration och tips. Känner du dig osäker finns vi på Leathermaster Scandinavia alltid till hands.

 

Kategori: Rengöring, Textil, Tips & Råd