Släng inte dina gamla utemöbler – Ge dem nytt liv!


Sommaren är snart här och det är äntligen dags att ta fram utemöblerna! Men vad gör du om dina gamla utemöbler ser lite tråkiga och slitna ut? Släng dem inte ännu! Ge dem nytt liv istället. Här är några enkla tips på hur du kan förvandla dina gamla utemöbler till något som ser nytt och fräscht ut.

Beroende på material och vilken plats du har dina utemöbler på kan även miljön runt omkring påverka hur dina gamla utemöbler uppfattas. Skapa en rumskänsla utomhus där du kan njuta av våren och sommaren med dessa enkla och roliga tips.

 

måla utemöbler

Måla om dina utemöbler

Har du möbler i trä kan du måla om dem. Ett lager färg kan göra underverk för dina utemöbler. Välj en färg som passar din utomhusmiljö och måla om dina möbler för att få dem att se ut som nya. Se till att rengöra ytan ordentligt med Outdoor Wood Cleaner och använd en färg som är lämplig för utomhusbruk.

 

 

olja utemöbler

Olja in

För möbler i teak, hard wood eller obehandlat trä kan en rejäl rengöring som avslutas med ett lager träolja verkligen förnya känslan och utseendet. Börja med att rengöra grundligt med Outdoor Wood Cleaner och olja därefter in med Chinese Wood Oil som skyddar mot fuktinträngning och att svamp och alger börjar växa på dina möbler.

 

 

dynor

Byt ut dynorna

Dynor är en viktig del av hur även utemöblerna uppfattas,  är de slitna eller blekta kan de göra att hela möbeln ser gammal och tråkig ut. Byt ut dynorna med nya som passar din utomhusmiljö. Våga välja färger och mönster som kommer att göra dina utemöbler till ett blickfång. Tänk på att impregnera dem med Universal Protection som skyddar utedynor, markiser och parasoller mot smuts och väta.

 

 

balkong med växter

Använd växter

En annan enkel idé är att lägga till växter runt dina utemöbler. Detta kan ge en känsla av liv och färg till din utomhusmiljö och dina möbler. Du kan välja att använda stora och små växter, för att få variation och liv på din uteplats. Ge dig ut till ett trädgårdscenter och frossa i alla härliga växter och fina utekrukor som finns.

 

 

utemöbler i plastrotting

Lägg till accessoarer

Ett annat sätt att ge dina gamla utemöbler nytt liv är att lägga till accessoarer som matchar din utemiljö och din vision. Det kan vara allt från kuddar och mysiga filtar till ljuslyktor eller t.o.m. en utomhusmatta. Se till att välja accessoarer som passar din personliga stil och vilken känsla du vill skapa.

 

 

bygga utemöbler

Bygg om dina utemöbler

Om du är en person som gillar att bygga och fixa kan du också bygga om dina gamla utemöbler och på så sätt få en helt annan karaktär och känsla på dem. Det finns många olika DIY-projekt där du kan ta gamla möbler och förvandla dem till något nytt och spännande. Bara fantasin sätter gränser. Tipsar om Pinterest där du hittar väldigt mycket inspiration och tips.

 

Vi har många bra produkter för utemöbler. Har du ett bord i Plastic wood, Aint-wood eller Non-wood kan du skydda det mot fläckar och spill med Plastic Wood Sealer för att på så sätt förlänga livet på det. Möbler i plastrotting har blivit väldigt vanligt och de rengörs och skyddas bäst med Plastic Rattan Conditioner.

Att förnya dina gamla utemöbler är inte bara enkelt, det är också miljövänligt. Genom att vårda, återanvända och uppdatera dina gamla möbler bidrar du till en hållbar framtid och sparar pengar. Så, istället för att slänga bort dina gamla utemöbler, ge dem nytt liv!

Lycka till med ditt projekt!

 

 

Kategori: Guide, teak, Tips & Råd