Ta bort vinfläckar på textil med Stain Away


Ta bort vinfläckar enkelt och snabbt med Stain Away

Vinfläckar på tyg kan vara knepiga att bli av med, men med rätt produkt är det gjort på ett kick. Räddaren i nöden är Textile Stain Away. Så här gör du när olyckan är framme.

Vi har alla varit där – mysig kväll med vänner, vackert dukat bord med glas på hög och skranglig fot. Plötsligt händer det, någon skrattar högt och stöter till bordet som får ett av glasen att skälva och, voilà, rödvinet hamnar på duken, mattan, på kläderna och i soffan. Panik!
Men oroa dig inte, vi har lösningen! I den här artikeln ska vi dela med oss av några magiska knep för att ta bort vinfläckar smidigt och enkelt. Så, nästa gång du råkar hälla lite vin på din favorittröja eller i din soffa, kan du hantera det med lätthet.

Se till att agera snabbt.ta bort vinfläckar illustrerande bild

Ju längre den får sitta, desto svårare blir den att ta bort vinfläcken. Se till att ta itu med fläcken så fort som möjligt för att den inte ska tränga för djupt ner i textilen

Dutta, gnugga inte!

För att undvika att fläcken sprider sig och absorberas djupare i tyget, börja med att försiktigt dutta bort eventuellt överflöd med en ren trasa eller hushållspapper. Gnugga inte, det gör det bara värre.

Dags för Stain Away

Pumpa ut Stain Away direkt på vinfläcken och badda försiktigt utifrån och in med en svamp (gnugga inte här heller).

Låt Stain Away verka

När du baddat klart pumpar du ut ytterligare skum på fläcken och låter textilen självtorka. Om fläcken inte har försvunnit upprepas behandlingen.

Eftertvätta vid behov

Efter att Stain Away har fått verka kan du, vid behov, eftertvätta textilen med Textile Cleaner. Om textilen tål det, tvätta den i tvättmaskinen men var då noga med att följa tillverkarens tvättinstruktioner som du hittar på etiketten.

 

Att ta bort vinfläckar från textil kan vara utmanande, men Stain Away är en räddare i nöden. Du hittar den som 400 ml-flaska med skumpump samt i en liten 25 ml sprayflaska, perfekt att ha i handväskan för snabb fläckborttagning. Stain Away finns även vårt Textile Clean & Stain Removal kit som även innehåller Textile Cleaner och de verktyg du behöver för effektiv fläckborttagning på textilier.

Här visar Patrick även hur enkelt det är! Lycka till, och har du några frågor är du alltid välkommen att kontakta vår kunniga support på support@leathermaster.se

Kategori: Guide, Instruktionsvideo, Rengöring, Textil