Textilskydd för möbler


Textilfibrer kan vara olika känsliga mot slitage, smuts och väta men detta kan motverkas med rätt textilrengöring och textilskydd. Textil är en kombination av fibersammansättningar från både växt-och djurriket men kan även framställas industriellt vilka då benämns konstfiber vilka är vanligast för möbler. Nedan kan du läsa varför det är viktigt att skydda sin möbel och hur du ser om du behöver gå över den med nytt textilskydd.

Textilier i möbler är oftast av konstfiber så som polyester samt akryl, vilka är bra till just sitt användningsområde, men trots det kräver underhåll för att hålla längre. Använder du vår impregnering som textilskydd regelbundet i kombination med textilrengöring har du en mycket bra grund till att motverka att din soffa blir solkig och noppig i förtid. Fläckar är enklare att få bort då impregneringen lämnar ett skyddande lager på textilen samt att spill inte tränger ner i fibrerna på samma sätt som om du helt saknar textilskydd. Det underlättar även rengöring.

När du sprayat på textilskyddet pärlar vätska och spill sig på ytan i stället för att tränga ner i fibrerna och stoppningen. Det är även ett enkelt sätt att se om du behöver ”fylla på” med nytt textilskydd. Testar du att hälla lite vatten på en av sittdynorna och det inte pärlar sig har skyddet nötts bort vid användning vilket innebär att vätskor och spill går rätt ner i fibrerna. Ha då för vana att rengöra din textilmöbel innan du sprayar på nytt textilskydd. Då kapslar du inte in eventuell smuts och solkighet i fibrerna och stoppningen och möbeln känns fräsch och du undviker dålig lukt.

textilskyddSom textilskydd rekommenderar vi vår Textile Protection som är en effektiv impregneringsspray som är lätt att applicera. Den i kombination med Textile Cleaner är en mycket bra grund för att din soffa eller annan möbel i textil håller längre och Protection sprayen går att använda på alla typer av textil. Textile Protection ingår som textilskydd i vårt Textile Clean & Protect kit som även innehåller duk och svamp för att göra et enkelt och smidigt att göra rent och skydda din möbel.

 

 

 

 

 

 

 

FAQ

Kan jag användas Textile Protection som textilskydd på min linnesoffa, den tål ju inte vatten?

Ja det går bra. Textile Protection påverkar inte ytan utan lämnar bara ett textilskydd på den.

Hur ofta behöver jag rengöra och skydda min soffa?

Det beror helt på hur den används, men vid daglig användning rekommenderar vi 2-4 gånger/ år

Hur mycket räcker en flaska textilskydd till att impregnera?

5-7 m2 eller ca tre sittplatser (inklusive ryggkuddar). Har du en soffa med fler sitsar rekommenderar vi att komplettera med en flaska till för bästa resultat.

Kategori: Textil, Textilskydd